Ga terug
–+ servings
Risotto met puntpaprika & burrata
Koken 29 minuten
Totaal 29 minuten
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 puntpaprika's
  • 400 g tomaten in blik
  • 1 l groentenbouillon
  • 1 rode ui
  • 250 g risottorijst
  • 0.5 glas witte wijn
  • 1 teen knoflook
  • 1 burrata
  • basilicum
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • chiliolie optioneel

Instructies
 

  • Snijd de paprika en de rode ui fijn. Stoof aan in een goeie scheut olijfolie.
  • Voeg de tomaten toe samen met ongeveer een kwart van de bouillon.
  • Laat het geheel een kwartiertje inkoken. Voeg enkele blaadjes basilicum toe en mix daarna fijn.
  • Doe een scheut olijfolie in een pan, toast daarin de risotto tot de korrels lichtbruin worden. Blus daarna met witte wijn.
  • Voeg de saus toe bij de risotto en een beetje van de bouillon. Laat rustig inkoken, roer af en toe en voeg bouillon bij wanneer het vocht bijna is opgebruikt. Laat rustig inkoken voor zolang de tijd die op de verpakking staat vermeld.
  • Kruid bij naar smaak met peper, zout & optioneel een beetje chiliolie. Haal van het vuur en voeg wat parmezaanse kaas toe. Roer goed door en serveer met een verse burrata & enkele blaadjes basilicum.