Ga terug
–+ servings
Kamut alla norma
Koken 30 minuten
Totaal 30 minuten
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 g kamut
  • 2 aubergines
  • 400 g tomatenblokjes
  • 500 ml groentenbouillon
  • Parmezaanse kaas
  • Ricotta salata
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • basilicum

Instructies
 

  • Snijd de aubergine in blokjes
  • Doe redelijk wat olijfolie in een pan, voeg daarbij de aubergines en de gepelde teen look. Je hoeft de look niet te pletten.
  • Kruid met zout & enkele basilicumblaadje
  • Bak de aubergine tot ze niet meer hard zijn. Haal daarna de teen look uit de pan.
  • Neem een tweede pan, doe daarin nog een scheut olijfolie. Toast de kamut samen met een snuifje zout.
  • Let op: kamut verbrandt snelt! Toast dus zeker niet te lang, zet je vuur niet te hoog & hou heel goed in de gaten.
  • Blus het geheel met de tomatenblokjes en laat enkele minuten sudderen. Voeg de helft van de groentenbouillon toe en laat inkoken. Roer regelmatig door.
  • Als al het vocht is opgenomen maar de kamut nog niet gaar is, voeg je beetje bij beetje nog wat groentenbouillon toe.
  • Voeg de laatste paar minuten de aubergine toe en roer goed door.
  • Serveer in een diep bord met een royale portie Parmezaanse kaas of Ricotta Salata.