Pappardelle met kerstomaat, 'nduja & mascarpone
Koken 30 minuten min
Totaal 30 minuten min
Gang Main Course
Keuken Italian
- 750 g kerstomaten
- 1 rode ui
- 20 g 'nduja
- e el mascarpone
- zout
- basilicum
- oregano
- suiker
- 250 g pappardelle
Snijd de rode ui en look fijn. Stoof aan in een ruime pan.
Voeg de 'nduja toe en laat smelten. Roer ondertussen regelmatig door.
Halveer de kerstomaten en voeg ze toe aan de saus. Kruid bij met zout, basilicum, oregano en een snuifje suiker. Laat het geheel 30 minuten tot 1 uur inkoken.
Kook de pasta gaar in goed gezouten water 2 minuten minder lang dan op de verpakking.
Schep de pasta rechtstreeks van het pastawater in de saus. Voeg ook nog 1 pollepel pastawater toe & de mascarpone toe.
Verhoog het vuur en schud de pasta en de saus door elkaar zodat alles 1 geheel vormt.