Ga terug
+ servings
Ovenschotel met ravioli van asperges
Koken 20 minuten
Totaal 20 minuten
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 pakjes Mezzelune Asperge van Bertagni
  • 250 g groene asperges
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 750 ml room
  • 100 g Parmezaanse kaas & wat extra voor de afwerking
  • basilicumblaadjes
  • 1 bouillonblokje
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Snijd groene asperges, ui en look fijn.
  • Stoof de ui en look aan. Voeg daarna de asperges toe en stoof nog even kort mee.
  • Blus met de room, voeg een bouillonblokje, basilicumblaadjes en de Parmezaanse kaas toe. Kruid het geheel bij met peper & zout. Laat alles 10 minuten inkoken op een laag vuur.
  • Kook de mezzelune 1 minuut (de rest van de gaartijd gebeurt in de oven).
  • Bedek de bodem van een ovenschaal met een laagje saus. Leg daarin een laag ravioli dakpansgewijs. Bedek met een laagje saus en herhaal tot de ravioli op is.
  • Werk de ovenschotel bovenaan af met een royale portie Parmezaanse kaas & bak nog 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200° C.