Ga terug
–+ servings
Spaghetti alla puttanesca
Koken 20 minuten
Totaal 20 minuten
Gang Lunch, Main Course, Side Dish
Keuken Italian
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 50 g ansjovis met kappers
  • 20 zwarte olijven
  • olijfolie
  • chiliflakes
  • 250 g spaghetti
  • 2 tenen knoflook
  • 500 g kerstomaten
  • peterselie

Instructies
 

  • Snijd de ansjovis, kappers & olijven fijn. Bak aan in een zeer royale scheut olijfolie samen met de tenen look en een theelepel chiliflakes. Je hoeft de look niet fijn te snijden.
  • Voeg de tomaten toe, dek af en laat sudderen op een middelhoog vuur tot de tomaten volledig zacht zijn geworden.
  • Kook de spaghetti 2 minuten minder dan op de verpakking in goed gezouten water. Schep met een schuimspaan over in de saus. Voeg ook minstens 1 pollepel pastawater toe.
  • Schud het geheel op en serveer met fijne peterselie.