Ga terug
–+ servings
Cheesey risotto al forno
Koken 30 minuten
Totaal 30 minuten
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 g risottorijst
  • 1 zoete ui
  • 2 tenen look
  • basilicum
  • 500 ml groentenbouillon
  • 400 ml tomaten in blik
  • 1 pakje mini mozzarella
  • Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Oregano

Instructies
 

  • Stoof de ajuin samen met de look in een goeie scheut olijfolie.
  • Voeg de risottorijst toe en bak even mee tot ze een lichtbruine kleur krijgen.
  • Blus met groentenbouillon en voeg daarna een blik tomatenblokjes toe.
  • Kruid bij met peper, zout, oregano en enkele basilicumblaadjes.
  • Laat de risotto inkoken op een laag vuur. Roel regelmatig, zo lost de rijst zetmeel en zal de risotto smeuiger worden.
  • Haal van het vuur als al het vocht is opgenomen, scheur de mozzarellaballetjes in twee en roer door.
  • Giet de risotto in een ovenschaal, werk af met een royale portie parmezaanse kaas en bak nog 10 minuten op 200 graden in een voorverwarmde oven.