Ga terug
–+ servings
Fregola met scampi & visbouillon
Koken 20 minuten
Totaal 20 minuten
Gang Lunch, Main Course
Keuken Italian
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 g fregola
  • 24 scampi
  • 800 ml visfond
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 1 pikante chilipeper
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 glas witte wijn
  • 1 citroen
  • platte peterselie
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Snijd de chilipeper en de knoflook fijn. Neem een ruime pan en stoof de fijngesneden smaakmakers aan in olijfolie.
  • Voeg na enkele minuten de fregola toe en bak even mee. Blus met witte wijn en laat even uitkoken.
  • Voeg de visfond, de tomatenblokjes en het kruidentuiltje toe. Laat de fregola al het vocht opnemen tot het al dente is.
  • Voeg op het einde de scampi's eraan toe en laat nog enkele minuten garen in de fregola.
  • Werk af met wat citroenzeste en sap en kruid bij naar smaak met peper en zout. Dresseer met wat fijngehakte peterselie.