Ga terug
–+ servings
Tomaat-ricottataartje
Koken 20 minuten
Totaal 20 minuten
Gang Appetizer, Lunch, Side Dish
Keuken Italian
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 g ricotta
  • 2 blaadjes gelatine
  • 500 g kerstomaten
  • 200 ml culinaire room
  • 2 el pesto
  • 6 crackers
  • 50 g boter
  • rucola
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • oregano
  • balsamicoazijn

Instructies
 

  • Smelt de boter. Blend samen met de crackers tot een massa.
  • Week de gelatineblaadjes in water.
  • Doe een klein beetje room in een pan, verhit en voeg meteen daarna de gelatineblaadjes toe. Laat smelten.
  • Klop de rest van de room lichtjes op, meng met de ricotta, pesto en gelatine tot 1 massa.
  • Bedek de bodem van een bakvorm met het botermengsel. Druk goed aan en giet daarover het roommengsel. Laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
  • Meng de kerstomaten met olijfolie, peper, zout, oregano & balsamicoazijn en bak 30 minuten op 200 graden in de oven of 8 minuten op 200 graden in de airfryer.
  • Serveer de opgesteven taart met de gebakken kerstomaten, rucola en een scheutje olijfolie.