Ga terug
–+ servings
Risotto scampi met witte & groene asperges
Koken 30 minuten
Totaal 30 minuten
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 12 scampi's
  • 200 g groene asperges
  • 500 g witte asperges
  • 0.5 ui
  • 1 glas witte wijn
  • 250 g risottorijst
  • 2 el roomkaas
  • zwarte peper
  • Parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Schil de witte asperges en verwijder de harde onderkant.
  • Kook de schillen en de onderkant 10 minuten in 1 liter water samen met een blokje groentenbouillon. Zeef en houd de bouillon apart.
  • Snijd de witte asperges in hapklare brokken.
  • Snijd de puntjes van de groene asperges & houd apart.
  • Mix de groene asperges (zonder de puntjes) met 1 pollepel kookvocht tot een gladde massa.
  • Snipper de ui fijn & stoof aan in een scheut olijfolie. Voeg ook de risottorijst toe en bak 1 minuut mee.
  • Blus met een scheut witte wijn, laat uitkoken en voeg daarna de gemixte groene asperges toe. Kook alles verder op een middelhoog vuur.
  • Van zodra de rijst al het vocht opneemt, voeg je 1 pollepel van de bouillon toe. Herhaal dit gedurende de gaartijd die op verpakking van de risotto vermeld staat.
  • Bak de scampi's in een hete pan met olijfolie. Kruid met peper & zout.
  • Van zodra de risotto gaar is, voeg je de roomkaas toe. Roer goed door en voeg ook de asperges & scampi toe.
  • Serveer & werk af met een royale portie zwarte peper.