Ga terug
+ servings
Tiramisu met speculoos
Koken 1 uur
Totaal 1 uur
Gang Dessert
Keuken Italian
Porties 12 personen

Ingrediënten
  

  • 5 eieren
  • 150 g kristalsuiker
  • 750 g mascarpone
  • 1500 ml volle room
  • 3 pakken speculoos
  • 2 tassen koffie
  • 1 scheutje Baileys

Instructies
 

  • Klop 5 eiwitten op en zet aan de kant
  • Klop 5 eigelen op tot een ruban door de suiker beetje bij beetje toe te voegen
  • Spatel de mascarpone door de ruban
  • Klop de room op en roer door de mascarpone & ruban, hoe dikker je de room opklopt, hoe steviger de tiramisu zal zijn
  • Spatel voorzichtig het eiwit door het mengsel
  • Bedek de bodem van een grote schaal met het mengsel
  • Zet 2 tassen koffie, voeg een scheutje sterke drank toe, dop de speculoos erin en bedek er het laagje van het mengsel mee
  • Herhaal met een laagje mascarponecrème & een laagje speculoos tot de schaal volledig vol is
  • Werk af met speculooscrumble
  • Laat 2 uur opstijven in de frigo