Ga terug
–+ servings
Italiaanse ovenschotel
Totaal 1 uur
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 g pasta
  • 300 g gehakt
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 2 stengels selder
  • 2 tenen knoflook
  • 800 g tomatenblokjes
  • 500 ml melk
  • 25 g bloem
  • 25 g boter
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 100 g gratinkaas
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 1 blaadje laurier

Instructies
 

  • Snijd de ui, wortel, selder en look fijn. Stoof aan in een flinke scheut olijfolie tot ze glazig zijn.
  • Voeg het gehakt toe en bak rul.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel inkoken met een blaadje laurier.

Bechamel

  • Smelt de boter in een pan. Van zodra de boter gesmolten is, voeg je de bloem toe.
  • Roer los met een garde tot je de geur van verse koekjes ruikt. Voeg daarna beetje bij beetje de melk toe en blijf goed omroeren.
  • Breng tot net aan het kookpunt, haal van het vuur en voeg de Parmezaanse kaas toe.
  • Roer goed dooreen en kruid af naar smaak met peper, zout & nootmuskaat.

Afwerken

  • Voeg de bechamelsaus toe aan de tomatensaus en roer dooreen.
  • Kook de pasta enkele minuten dan op de verpakking staat aangegeven in goed gezouten water.
  • Meng de pasta daarna samen met een pollepel pastawater bij de saus. Roer goed dooreen.
  • Doe de helft in een ovenschaal, bedek met een laagje gratinkaas. Doe de andere helft bovenop de gratinkaas en werk nogmaals af met gratinkaas.
  • Bak het geheel nog 10 minuten verder in een voorverwarmde oven op 180 graden.