Ga terug
+ servings
Rundshamburger met peperonata
Koken 30 minuten
Totaal 30 minuten
Gang Lunch, Main Course, Side Dish
Keuken Italian
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 6 paprika
  • 2 puntpaprika
  • 1 zoete ui
  • 3 tenen look
  • 200 g tomaten in blik
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 rundshamburgers
  • 100 g rucola
  • 250 g buffelmozzarella
  • wittewijnazijn
  • 1 el suiker
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Stoof de ui, look, paprika & puntpaprika en een royale scheut olijfolie. Voeg na 5 à 10 minuten een half blik tomaten toe samen met een scheutje wittewijnazijn & 1 el suiker.
  • Laat het geheel minstens 30 minuten tot 1 uur sudderen tot de paprika's helemaal zacht zijn. Proef of de balans tussen zoet & zuur goed zit. Voeg eventueel wat extra wittewijnazijn (voor zurigheid) of suiker (voor zoetigheid) toe. Kruid af naar smaak met peper & zout.
  • Bak de rundshamburger saignant of à point.
  • Assembleer het broodje met wat rucola, de rundshamburger, een royale portie pepperonata en een snee buffelmozzarella.
  • Houd de helft van de pepperonata apart om er de volgende dag soep van te maken.