Snipper de ui en stoof aan in een stevige scheut olijfolie.
1 witte ui, olijfolie
Snijd de pijlinktvis in dunne ringen en voeg ze toe bij de ajuin. Stoof even mee.
500 g pijlinktvis
Blus met 1 glas witte wijn en laat de alcohol uitkoken. Voeg daarna 1 a 2 blikken tomatenblokjes toe. Afhankelijk van hoe sauzig je het gerecht wil maken. Kruid bij met zout en een royale portie peper.
1 glas witte wijn, 800 g tomatenblokjes, zout, peper
Snijd de aardappelen in grove kubussen en leg ze in de tomatensaus. Van zodra de saus begint te pruttelen, voeg je de erwtjes toe.
500 g aardappelen, 200 g diepvrieserwtjes
Laat minstens een halfuur (maar hoe langer hoe beter) de saus pruttelen op een laag vuurtje. Van zodra ze voldoende is ingedikt, laat je ze verder pruttelen met een deksel op.
Serveer het stoofpotje met wat verse peterselie. Normaal serveren Italianen bij visgerechten nooit Parmezaanse kaas. Maar als je je niet kan houden: go for it!
peterselie