Snijd de top van de courgettes en hol uit met een lepel. Houd het binnenste apart.
8 ronde courgettes
Wrijf de courgettes vanbinnen in met wat olijfolie en kruid met peper & zout. Bak ze 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180° C.
olijfolie, peper, zout
Plet de look en snijd de ajuin fijn. Stoof aan in een scheut olijfolie. Voeg er de risottorijst bij en stoof even mee aan.
1 ajuin, 2 tenen knoflook, 400 g risottorijst
Voeg de tomatenblokjes toe samen met de groentenbouillon, wat basilicum en rozemarijn. Laat alles 20 minuten uitkoken tot de risotto al het vocht heeft opgenomen.
800 g tomatenblokjes, 400 ml groentenbouillon, basilicum, rozemarijn
Snijd de mozzarella in blokjes en meng samen met het binnenste van de courgette door de risotto.
100 g mozzarella filante
Vul de courgettes met het risottomengsel en grill nog eens 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180° C.