Ga terug
+ servings
Gevulde courgette met risotto
Koken 40 minuten
Totaal 40 minuten
Gang Lunch, Main Course, Side Dish
Keuken European, Italian
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 8 ronde courgettes
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 ajuin
  • 2 tenen knoflook
  • 800 g tomatenblokjes
  • 400 g risottorijst
  • 400 ml groentenbouillon
  • 100 g mozzarella filante
  • rozemarijn
  • basilicum

Instructies
 

  • Snijd de top van de courgettes en hol uit met een lepel. Houd het binnenste apart.
    8 ronde courgettes
  • Wrijf de courgettes vanbinnen in met wat olijfolie en kruid met peper & zout. Bak ze 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180° C.
    olijfolie, peper, zout
  • Plet de look en snijd de ajuin fijn. Stoof aan in een scheut olijfolie. Voeg er de risottorijst bij en stoof even mee aan.
    1 ajuin, 2 tenen knoflook, 400 g risottorijst
  • Voeg de tomatenblokjes toe samen met de groentenbouillon, wat basilicum en rozemarijn. Laat alles 20 minuten uitkoken tot de risotto al het vocht heeft opgenomen.
    800 g tomatenblokjes, 400 ml groentenbouillon, basilicum, rozemarijn
  • Snijd de mozzarella in blokjes en meng samen met het binnenste van de courgette door de risotto.
    100 g mozzarella filante
  • Vul de courgettes met het risottomengsel en grill nog eens 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180° C.