Ga terug
–+ servings
Gevulde zoete aardappel met bolognesesaus
Koken 1 uur
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 zoete aardappelen
  • 1 wortel
  • 1 stengel selder
  • 1 ajuin
  • 400 g varkensgehakt
  • 400 g tomaten in blik
  • groentenbouillon
  • 200 g ricotta
  • 60 g pesto
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Prik met een vork gaatjes in de zoete aardappelen. Besprenkel met olijfolie & zout. Pak in in zilverpapier en pof voor 1 uur in een voorverwarmde oven van 200 graden. Afhankelijk van de grootte moet je je zoete aardappelen langer in de oven laten.
    4 zoete aardappelen, olijfolie, zout
  • Snijd de wortel, selder en ajuin in fijne blokjes. Stoof ze in een kookpot aan in wat olijfolie. Voeg na enkele minuten het gehakt toe en bak mee rul.
    1 wortel, 1 stengel selder, 1 ajuin, olijfolie, 400 g varkensgehakt
  • Voeg daarna 1 blik tomaten toe en 200ml bouillon. Laat op een zacht vuur sudderen tot de aardappelen gaar zijn. Zet een deksel op de pan als de saus de gewenste dikte heeft bereikt zodat het niet verder uitkookt.
    400 g tomaten in blik, groentenbouillon
  • Meng de ricotta, pesto, het sap van een halve citroen en 10 ml olijfolie in een kom. Kruid naar smaak met peper en zout.
    200 g ricotta, 60 g pesto, 1 citroen, olijfolie, peper, zout
  • Haal de zoete aardappel uit de oven, snijd hem doormidden en bedek de binnenkant met de saus. Werk af met de mengeling van ricotta & pesto.