Maak de vongole schoon door ze 30 tot 60 minuten te laten staan in goed gezouten water. Spoel daarna grondig af zodat al het zand weg is.
2 kg vongole, zout
Doet wat olijfolie, peterselie en twee fijngehakte tenen look in een ruime pan. Laat alles aanstoven. Voeg de vongole toe en stoof even mee. Blus met witte wijn, laat de alcohol verdampen en dek daarna de pan af tot alle vongole zich geopend hebben.
2 kg vongole, 2 tenen look, olijfolie, peterselie, witte wijn
Snijd ondertussen de courgette in schijfjes. Bak in een scheut olijfolie en kruid met wat grof zout.
2 courgetten, olijfolie, zout
Voeg de courgette toe aan de vongole van zodra alle schelpen zich geopend hebben. Als je wil kan je (een deel van) de vongole al uit de schelp halen.
2 courgetten, 2 kg vongole
Kook de gnocchi in licht gezouten water. Schep ze met een schuimspaan uit het water van zodra ze bovendrijven. Voeg toe bij de vongole, meng alles goed door elkaar en kruid af met peper & peterselie.
800 g gnocchi, peper, peterselie