Ga terug
–+ servings
Vongole met gnocchi & courgette
Voorbereiding 30 minuten
Koken 30 minuten
Totaal 1 uur
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kg vongole
  • 800 g gnocchi
  • 2 courgetten
  • 2 tenen look
  • olijfolie
  • peterselie
  • peper
  • zout
  • witte wijn

Instructies
 

  • Maak de vongole schoon door ze 30 tot 60 minuten te laten staan in goed gezouten water. Spoel daarna grondig af zodat al het zand weg is.
    2 kg vongole, zout
  • Doet wat olijfolie, peterselie en twee fijngehakte tenen look in een ruime pan. Laat alles aanstoven. Voeg de vongole toe en stoof even mee. Blus met witte wijn, laat de alcohol verdampen en dek daarna de pan af tot alle vongole zich geopend hebben.
    2 kg vongole, 2 tenen look, olijfolie, peterselie, witte wijn
  • Snijd ondertussen de courgette in schijfjes. Bak in een scheut olijfolie en kruid met wat grof zout.
    2 courgetten, olijfolie, zout
  • Voeg de courgette toe aan de vongole van zodra alle schelpen zich geopend hebben. Als je wil kan je (een deel van) de vongole al uit de schelp halen.
    2 courgetten, 2 kg vongole
  • Kook de gnocchi in licht gezouten water. Schep ze met een schuimspaan uit het water van zodra ze bovendrijven. Voeg toe bij de vongole, meng alles goed door elkaar en kruid af met peper & peterselie.
    800 g gnocchi, peper, peterselie