Ga terug
+ servings
Nutella Chocolate Chip Cookies
Voorbereiding 15 minuten
Koken 12 minuten
Totaal 27 minuten
Gang Breakfast, Dessert, Snack
Keuken American, Italian
Porties 12 koekjes

Ingrediënten
  

  • 200 g patisseriebloem
  • 60 g bruine suiker
  • 50 g kristalsuiker
  • 10 g bakpoeder
  • 80 g zachte boter
  • 1 groot ei
  • 1 el vanille extract
  • 150 g Nutella
  • 1 snuifje zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Meng de zachte boter met bruine suiker en kristalsuiker in een ruime kom. Doe daarbij het volledige ei en het vanille extract en roer goed door met een garde.
  • Als het ei goed is opgenomen, meng je de bloem en het bakpoeder erdoor met een spatel. Roer er als laatste de chocolade callets door.
  • Neem een bakplaat en bedek deze met bakpapier. Verdeel het deeg in 24 gelijke stukjes.
  • Duw de deegbolletjes plat in een cirkelvorm en leg de helft ervan op de bakplaat als bodem. De andere helft gebruiken we als bovenlaag.
  • Leg een koffielepel Nutella in het midden van de elke bodem. Drappeer hierover een tweede deegschijfje als bovenlaag en duw de randjes mooi dicht.
  • Plaats in de voorverwarmde oven voor 12 minuten. Even laten afkoelen en smullen maar!