Ga terug
Courgettesoep met Boursin & feestelijke soepstengels
Voorbereiding 10 min
Koken 15 min
Totaal 25 min
Gang Lunch, Soup
Keuken Italian
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 courgettes
  • 1 preiwit
  • 1 ajuin
  • 2 teentjes knoflook
  • 1.5 liter groentenbouillon
  • 1 potje Boursin Zacht & Romig Basilicum & Bieslook
  • 1 vel bladerdeeg
  • 3 sneetjes parmaham
  • 3 sneetjes gerookte zalm
  • 1 ei
  • sesamzaad
  • maanzaad
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies
 

Soep

  • Snijd de courgette, prei, knoflook en ui in grove stukken en stoof enkele minuten aan in wat olijfolie. Overgiet met groentenbouillon en laat een kwartiertje pruttelen.
  • Voeg een half potje Boursin Zacht & Romig in de soep en mix goed door. Kruid naar smaak met peper en zout.

Soepstengels

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk het vel bladerdeeg met Boursin Zacht & Romig en snijd in brede repen. Beleg de helft van de repen met parmaham en de andere helft met zalm.
  • Twist het bladerdeeg in een spiraal en bestrijk met wat losgeklopt ei. Werk af met wat maanzaadjes en sesamzaadjes en plaats in de oven voor 10 à 15 minuten tot de broodstengels goudbruin geworden zijn.