Courgettesoep met Boursin & feestelijke soepstengels
Voorbereiding 10 minuten min
Koken 15 minuten min
Totaal 25 minuten min
Gang Lunch, Soup
Keuken Italian
- 2 courgettes
- 1 preiwit
- 1 ajuin
- 2 teentjes knoflook
- 1.5 liter groentenbouillon
- 1 potje Boursin Zacht & Romig Basilicum & Bieslook
- 1 vel bladerdeeg
- 3 sneetjes parmaham
- 3 sneetjes gerookte zalm
- 1 ei
- sesamzaad
- maanzaad
- olijfolie
- peper
- zout
Soep
Snijd de courgette, prei, knoflook en ui in grove stukken en stoof enkele minuten aan in wat olijfolie. Overgiet met groentenbouillon en laat een kwartiertje pruttelen.
Voeg een half potje Boursin Zacht & Romig in de soep en mix goed door. Kruid naar smaak met peper en zout.
Soepstengels
Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk het vel bladerdeeg met Boursin Zacht & Romig en snijd in brede repen. Beleg de helft van de repen met parmaham en de andere helft met zalm.
Twist het bladerdeeg in een spiraal en bestrijk met wat losgeklopt ei. Werk af met wat maanzaadjes en sesamzaadjes en plaats in de oven voor 10 à 15 minuten tot de broodstengels goudbruin geworden zijn.