Ga terug
+ servings
Spaghetti met mosseltjes
Voorbereiding 20 minuten
Koken 20 minuten
Totaal 40 minuten
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 g spaghetti
  • 2 kg mosselen
  • 4 teentjes look
  • 2 chilipepers
  • peterselie
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Spoel de mosselen een aantal keer grondig met water. Laat ze dan 20 minuten weken in gezouten water. Nadien grondig afspoelen.
  • Snijd de look en de chilipeper fijn. Stoof de helft van de look en de chilipeper in een grote kookpot aan in olijfolie. Van zodra de mosselen opengaan, haal je de kookpot van het vuur. Zeef het kookvocht en hou dit apart.
  • Haal de mosselen uit de schelp en leg deze in het gezeefde kookvocht. Hou enkele mosselen in de schelp opzij om het bord af te werken.
  • Neem een tweede kookpot en kook de spaghetti al dente in gezouten water.
  • Gebruik de kookpot van de mosselen opnieuw en stoof hierin de tweede helft van de look en chilipeper aan in olijfolie.
  • Van zodra de spaghetti al dente is, doe je deze bij de aangestoofde look en chilipeper. Blus dit met één pollepel kookvocht en voeg hierbij de mosselen.
  • Laat enkele minuten verder sudderen zodat een deel van het vocht uitkookt.
  • Werk af met peterselie, peper en zout.