Ga terug
–+ servings
Pasta met truffel, boschampignons & mascarpone
Voorbereiding 10 minuten
Koken 10 minuten
Totaal 20 minuten
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 g papardelle of tagliatelle
  • 500 g boschampignons
  • 250 g mascarpone
  • 20 cl vleesbouillon
  • 1 el tartufata
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen look
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • verse truffel optioneel

Instructies
 

  • Snijd de knoflook en de sjalot fijn en stoof aan in een ruime pan met wat olijfolie. Laat even glazig worden. Voeg de boschampignons erbij en laat enkele minuten meestoven. Blus met vleesbouillon en voeg er de mascarpone en de tartufata bij. Laat zachtjes verder pruttelen.
  • Kook de pasta al dente in gezouten water. Van zodra de pasta gaar is, voeg je deze met een schuimspaan bij de saus. Er mag zeker wat pastawater in de saus terecht komen. Dit zorgt voor een mooie binding.
  • Kruid af met peper en zout en dresseer. Werk af met wat verse truffel.