Ga terug
+ servings
Kalfsgebraad met druifjes
Voorbereiding 15 minuten
Koken 30 minuten
Totaal 45 minuten
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • Keukentouw

Ingrediënten
  

  • 500 g kalfsgebraad
  • 100 g witte druiven
  • 100 g rode druiven
  • 2 stengels selder
  • 2 wortels
  • 1 ajuin
  • 1/2 glas witte wijn
  • 1 klontje boter
  • 2 teentjes knoflook
  • rozemarijn
  • peterselie
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bind een aantal takjes rozemarijn met wat keukentouw rond het kalfsgebraad. Smelt een klontje boter in een pan en schroei het vlees dicht. Blus af met witte wijn en roer de aanbaksels los. Leg het vlees samen met de jus in een ovenschaal.
  • Schil de wortel en de selder en hak in grove stukken. Snijd ook de ajuin grof en leg alle groenten bij het vlees samen met wat takjes peterselie en de gekneusde teentjes look. Plaats in de oven voor 15 minuten.
  • Halveer ondertussen de druiven en voeg deze na 15 minuten toe aan de ovenschaal. Laat nog 15 minuten verder garen in de oven.
  • Laat het vlees even rusten in aluminiumfolie. Snijd het nadien in fijne plakjes en serveer met geroosterde krieltjes.