Ga terug
+ servings
Kaneelkoekjes
Voorbereiding 15 minuten
Koken 10 minuten
Totaal 25 minuten
Gang Dessert, Snack
Keuken Italian
Porties 15 stuks

Benodigdheden

  • Bakpapier

Ingrediënten
  

  • 330 g patisseriebloem
  • 50 g cacaopoeder
  • 160 g kristalsuiker
  • 120 g zonnebloemolie
  • 160 g melk
  • 20 g bakpoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 150 g zwarte chocoladecallets
  • zeezout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de bloem samen met de cacaopoeder, de olie en de suiker in een kom. Roer goed door. Voeg de melk toe samen met het bakpoeder en de kaneel. Kneed met de handen tot een vast deeg.
  • Vorm ovale hoopjes met zo'n 50g deeg en leg deze op de bakplaat. Laat er telkens wat ruimte tussen zodat ze niet tegen elkaar gaan kleven tijdens het bakken.
  • Plaats in de voorverwarmde oven voor 10 à 12 minuten. Smelt ondertussen de chocolade au bain marie.
  • Laat de koekjes even afkoelen en dop deze dan één voor één met de bovenkant door de chocolade. Werk af met een snuifje zeezout en wat kaneelpoeder.