Ga terug
–+ servings
Orecchiette alla Pugliese
Voorbereiding 30 minuten
Koken 15 minuten
Totaal 45 minuten
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 g semola
  • 250 ml lauw water
  • 2 broccoli's
  • 1 pikante chilipeper
  • 4 teentjes knoflook
  • snuifje zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Meng het water met een snuifje zout.
  • Doe de semola in een ruime kom en meng geleidelijk aan het water erdoor met je handen.
  • Van zodra het een egaal deeg wordt, stort je het uit op het werkblad en kneed je nog enkele minuten verder tot het mooi elastisch is. Is het deeg te droog, voeg dan nog een beetje water toe. Is het deeg te plakkerig, voeg dan wat semola toe.
  • Bol het deeg op en laat enkele minuten afgedekt rusten.
  • Rol het nadien in verschillende delen uit tot een lange worst (niet dikker dan een vinger) en snijd hier kleine stukjes deeg af zo groot als een vingernagel.
  • Druk met de scherpe kant van het mes over het deegbolletje en vorm hiermee de orecchiette vorm. Tip: kijk eerst naar een YouTube tutorial voor de techniek.
  • Neem een grote kookpot en breng gezouten water aan de kook.
  • Snijd de broccoli in roosjes en kook ze beetgaar.
  • Voeg op het einde de verse orecchiette toe en kook nog een 3-tal minuten mee.
  • Giet een rijkelijke hoeveelheid olijfolie in een ruime pan en stoof fijngesneden chilipeper en look aan.
  • Schep met een schuimspaan de pasta en de broccoli in de pan en meng door.