Ga terug
+ servings
Bistecca alle Fiorentina
Voorbereiding 10 minuten
Koken 15 minuten
Totaal 25 minuten
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 1 T-bone Chianina minstens 4 cm dik
  • zeezout
  • salie
  • rozemarijn
  • olijfolie

Instructies
 

  • Leg het vlees een drietal uur op voorhand uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur komt.
  • Maak de barbecue klaar. Van zodra de kolen wit zijn, kan het vlees gegrild worden.
  • Bestrooi de Chianina royaal met zeezout. Neem de salie en de rozemarijn en gebruik deze kruiden als borstel om het vlees in te smeren met olijfolie.
  • Leg het vlees op de grill en bak het 3 à 5 minuten aan elke kant. Als het vlees erg dik is, leg het dan nog 1 à 2 minuten met de botkant rechtstreeks op de grill (staand). Vanbinnen moet het vlees zo'n 48 graden zijn.
  • Laat even rusten en snijd het vlees in plakken. Werk af met wat olijfolie en zeezout.