Ga terug
+ servings
Ragù alla Bolognese
Voorbereiding 15 minuten
Koken 2 uur
Totaal 2 uur 15 minuten
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • Terracotta pan of aluminium pan met dikke bodem

Ingrediënten
  

  • 300 g grof gemalen rundsvlees niet te mager
  • 150 g pancetta distesa
  • 300 g tomatenblokjes
  • 1/2 glas droge witte wijn
  • 1/2 glas volle melk
  • vleesbouillon
  • olijfolie
  • zwarte peper
  • zout

Soffrito

  • 50 g wortel
  • 50 g witte selder
  • 30 g ajuin

Instructies
 

  • Snijd de pancetta in fijne reepjes en verhit in een terracotta pan of in een dikke aluminium pan.
  • Hak ondertussen de wortel, witte selder en ajuin zo fijn mogelijk en voeg deze toe bij de pancetta. Laat wat aanbakken in het gesmolten vet tot het mooi opgedroogd is en alle aroma's opgenomen zijn.
  • Voeg nadien het gemalen rundsvlees toe. Bak even aan en blus met een half glas witte wijn. Laat de alcohol verdampen en voeg dan de tomatenblokjes toe aangelengd met een beetje vleesbouillon.
  • Laat voor 2 uur afgedekt pruttelen op een zacht vuur en voeg gedurende deze tijd geleidelijk aan de melk toe. Kruid af naar smaak met zwarte peper en zout.
  • Serveer met verse tagliatelle (8 mm dikte).