Ga terug
–+ servings
Eitje met groene asperges en parmezaanse kaas
Voorbereiding 5 minuten
Koken 25 minuten
Totaal 30 minuten
Gang Lunch
Keuken European
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 bakje groene asperges
  • 4 eieren
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • boter

Instructies
 

  • Snij de asperges in hapklare stukken
  • Doe de asperges in koud gezouten water en breng aan de kook. Van zodra het water kookt, giet je de asperges af en dompel je ze onder in ijskoud water om het gaarproces te stoppen.
  • Neem een ovenpotje of ovenschaal en bestrijk de bodem met olijfolie. Leg daarop de asperges. Leg op de asperges een klontje boter en werk af met zout.
  • Breek 4 eitjes (probeer de dooier niet te breken) en leg ze bovenop de asperges.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Van zodra de oven warm is, steek je de asperges met het ei 7 minuten in de oven.
  • Haal je schaal of potjes uit de oven. Bestrooi rijkelijk met Parmezaanse kaas en peper en steek het opnieuw 7 minuten in den oven.
  • Haal je potjes of schaal uit de oven en serveer met grof gesneden brood of crackers.