Ga terug
+ servings
De échte bolognaisesaus
Voorbereiding 20 minuten
Koken 45 minuten
Totaal 1 uur 5 minuten
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 2 personen

Benodigdheden

  • Philips PastaMaker

Ingrediënten
  

Bolognaisesaus

  • 3 stengels selder
  • 1 dikke wortel
  • 1 grote ajuin
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 blikken gepelde tomaten (of tomatenblokjes)
  • 1 blikje tomatenconcentraat
  • 1 kruidentuiltje
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • basilicum

Zelfgemaakte spaghetti

  • 250 g bloem (Tipo 00)
  • 1 ei
  • water

Instructies
 

Bolognaisesaus

  • Snijd de wortel, selder & ajuin fijn en stoof alles aan in olijfolie. Van zodra ze glazig zijn, voeg je het gemengd gehakt toe en bak je het rul.
  • Voeg een blikje tomatenconcentraat toe en bak even mee. Overgiet alles nadien met de gepelde tomaten in blik
  • Voeg een kruidentuiltje toe en laat minstens 45 minuten sudderen. Kruid op het einde af met peper, zout en verse basilicum.

Verse pasta in de Philips PastaMaker

  • Doe de bloem in de pastamaker en druk op start.
  • Meng het ei met het water tot een vloeistof die 100g weegt en voeg dit toe aan de pastamaker.
  • Snijd de pasta af wanneer het de gewenste lengte bereikt. Kook daarna de pasta al dente op 2 a 3 minuten (verse pasta heeft veel minder kooktijd nodig)