Ga terug
+ servings
Fancy aperitiefhapjes
Voorbereiding 1 uur
Koken 1 uur
Gang Appetizer
Keuken European
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • Klein bloempotje

Ingrediënten
  

Hummus bloempotje

  • 200 g hummus
  • 2 wortels

Crostini met erwtentapenade

  • 8 kleine toastjes met kruiden
  • 100 g diepvrieserwtjes
  • 4 kwarteleitjes
  • 4 sneetjes Parmaham
  • 75 g ricotta
  • 1 tl olijfolie
  • peper
  • zout

Bladerdeeghapje met asperges

  • 1 rol bladerdeeg
  • 24 groene asperges
  • 1 stuk Chaumes kaas
  • 1 ei
  • honing
  • sesamzaadjes

Instructies
 

Hummus bloempotje

  • Vul een klein bloempotje met hummus. Schil de wortelen maar verwijderen het blad er niet af. Snijd de wortel in de lengte in twee en steek deze in de hummus.

Crostini met erwtentapenade

  • Kook de kwarteleitjes gaar in kokend water (zo’n 2 à 3 minuten). Spoel af onder koud water en pel de eitjes en snijd ze in twee.
  • Kook de erwtjes in gezouten water gaar. Giet af en mix de gekookte erwtjes samen met de ricotta, olijfolie, peper en zout.
  • Bak de Parmaham krokant in een hete pan zonder vetstof.
  • Bestrijk de toastjes met de erwtentapenade, leg daarboven een stukje krokante Parmaham en werk af met een kwarteleitje.

Bladerdeeghapje met asperges

  • Rol de bladerdeeg open en snijd er 8 vierkanten uit. Snijd de Chaumes in plakjes.
  • Neem een vierkantje bladerdeeg en bedek dit van punt tot punt met de kaas. Leg daarbovenop 3 groene asperges (rauw), werk af met honing en vouw dicht.
  • Klop een eitje los en bestrijk het bladerdeeg met het ei. Werk af met sesamzaadjes en plaats voor 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.