Spaghetti all'Amatriciana
Voorbereiding 5 minuten min
Koken 15 minuten min
Totaal 20 minuten min
Gang Lunch, Main Course
Keuken Italian
- 250 g spaghetti
- 75 g guanciale
- 400 g tomatenblokjes in blik
- 1 pikante chilipeper
- 0.5 glas witte wijn
- Pecorino Romano
- olijfolie
- zout
- peper
Kook de spaghetti 2 minuten minder lang dan op de verpakking in goed gezouten water.
Snijd de guanciale in reepjes van 1 centimeter. Verwijder het vet niet!
Snijd de chilipeper zo fijn mogelijk.
Doe de guanciale in een pan en laat het vet volledig smelten. Voeg tussentijds de fijngesneden chili toe en laat mee bakken.
Blus het geheel met de witte wijn en laat uitkoken. Voeg daarna de tomaten toe en laat het geheel 10 tot 15 minuten sudderen.
Kook de spaghetti 2 minuten minder dan op de verpakking vermeld staat. Schep na het koken rechtstreeks over in de saus.
Voeg ook een royale portie Pecorino Romano toe en roer goed door elkaar.