Ga terug
–+ servings
Spaghetti Carbonara
Voorbereiding 5 minuten
Koken 20 minuten
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 g spaghetti
  • 9 eierdooiers
  • 250 g guanciale
  • 100 g pecorino romano
  • zwarte peper
  • zout

Instructies
 

  • Snijd de guanciale in reepjes van 1 centimeter. Verwijder het vet niet, dit is een smaakbom. Als je guanciale over een korst beschikt, verwijder je die wel.
  • Zet een ruime kookpot met gezouten water op het vuur.
  • Neem een antikleefpan en verhit zonder vetstof. Bak de guanciale 15 minuten op een middelhoog vuur. Het vet zal smelten en de stukjes spek worden krokant gebakken.
  • Kook de spaghetti al dente in kokend water.
  • Doe de eierdooiers in een kom samen met de pecorino en een royale portie gemalen zwarte peper. Meng alles goed door elkaar. Voeg op het einde ongeveer 3 eetlepels van het kookvocht van de pasta toe aan het mengsel.
  • Giet de pasta af en vang het kookvocht op. Meng de guanciale door de spaghetti zodat de smaken zich vermengen. Roer daarna het eimengsel erdoor. Meng alles goed en snel zodat de eieren niet beginnen te koken in de hete spaghetti!
  • Indien de saus niet romig genoeg is, voeg je nog wat kookvocht toe. Dresseer alles in een diep bord en werk af met wat extra pecorino en zwarte peper.