Snijd de ui, wortels, selder & knoflook zo fijn mogelijk.
Snijd het lamsvlees in stukken. Stoof aan in olijfolie. Kruid met peper & zout.
Haal de lamsschouder uit de pan, doe wat extra olijfolie in de pan en stoof daarin de groenten aan. Voeg tomatenconcentraat toe en bak mee.
Blus de groenten met de rode wijn en laat uitkoken.
Voeg de gepelde tomaten & de passata toe, roer door en leg het vlees terug in de saus samen met een kruidentuiltje. Laat het geheel een tweetal uur sudderen op een laag vuur tot het vlees los uit elkaar valt.
Haal het kruidentuiltje uit de saus, kruid naar smaak met peper, zout & suiker. Trek de stukjes lam wat uit elkaar met twee vorken. Voeg de erwten toe en laat nog 5min meesudderen.
Kook de pasta 2 minuten minder dan aangegeven op de verpakking. Giet af en voeg bij de saus.
Snijd de mozzarella in kleine blokjes en voeg bij de pasta samen met de grana padano en het paneermeel. Hou wat grana en paneermeel over voor de afwerking.
Schep de pasta over in een grote springvorm en druk goed aan. Werk bovenaan af met het restje grana padano en paneermeel.
Plaats in een voorverwarmde oven op 200 graden voor 30 minuten.