Ga terug
–+ servings
Spaghetti alle vongole met pancetta & tomaat
Koken 1 uur
Totaal 1 uur
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg vongole
  • 1 kg kerstomaten
  • 200 g pancetta
  • 250 g spaghetti
  • 6 tenen knoflook
  • 2 pikante chilipepers
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Was de vongole grondig in gezouten water.
  • Snij de look en de chilipepers fijn en spoel de kerstomaten.
  • Giet een goeie scheut olijfolie in een kookpot met deksel. Stoof de helft van de chilipeper en de look aan en voeg na enkele minuten de vongole toe. Zet het deksel erop en schud af en toe op. Van zodra de vongole opengaan, haal je de kookpot van het vuur. Zeef het kookvocht en hou dit apart.
  • Neem een ruime pan en bak de pancetta zonder vetstof krokant. Schep de pancetta eruit en zet opzij maar laat het gesmolten vet in de pan en voeg hier nog een extra scheut olijfolie aan toe. Voeg de andere helft van de look en de chilipepers toe aan de olie. Laat even aanbakken en voeg dan de kerstomaten toe.
  • Laat de kerstomaten op een laag vuurtje platkoken tot een sausje en voeg hier de gegaarde vongole aan toe.
  • Kook de spaghetti in gezouten water enkele minuten minder dan vermeld op de verpakking.
  • Voeg de spaghetti toe aan de saus samen met de jus van de venusschelpen en laat even inkoken. Schud af en toe op. Kruid bij naar smaak. Werk af met de krokante pancetta.