Ga terug
–+ servings
Pastataart met 'nduja
Koken 1 uur
Totaal 1 uur
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • springvorm

Ingrediënten
  

  • 2 wortels
  • 1 ajuin
  • 2 stengels selder
  • 3 tenen knoflook
  • 500 g gemengd gehakt
  • 2 el tomatenpuree
  • 700 g Passata met basilicum
  • 500 g paccheri of rigatoni
  • 250 g mascarpone
  • 500 g ricotta
  • 70 g pecorino
  • 70 g gemalen mozzarella
  • 50 ml melk
  • 3 tl nduja
  • 12 blaadjes blaadjes basilicum

Basics

  • olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Snijd de wortel, ajuin, selder en look fijn. Neem een ruime pan en stoof aan in een scheut olijfolie.
  • Voeg de tomatenpuree toe aan de groenten en laat even meebakken. Voeg nadien ook het gehakt erbij en bak rul.
  • Blus met tomatenpassata en voeg enkele gescheurde blaadjes verse basilicum toe. Zet het deksel op de pan en laat een half uurtje pruttelen.
  • Kook ondertussen de pasta in gezouten water voor de helft van de tijd die aangegeven staat op de verpakking.
  • Neem een kom en doe hier de ricotta, pecorino, mozzarella en nduja in. Mix glad en voeg eventueel een 50 ml melk toe om de massa iets gladder te maken. Doe de vulling in een spuitzak en leg opzij.
  • Kruid de saus bij naar smaak met peper en zout.
  • Neem een ronde springvorm en schep een flinke pollepel saus op de bodem. Zet de pasta rechtop in de saus. Vul de pasta met de vulling aan de hand van de spuitzak. Overgiet opnieuw met saus en werk af met gemalen mozzarella.
  • Plaats in de oven voor 30 min op 200 graden.