Ga terug
+ servings
Quiche met courgette & ricotta
Voorbereiding 20 minuten
Koken 1 uur
Totaal 1 uur 20 minuten
Gang Lunch, Side Dish
Keuken Italian
Porties 1 taartvorm

Ingrediënten
  

  • 1 vel kruimeldeeg
  • 2 courgettes
  • 1 prei
  • 250 g ricotta
  • 250 ml room
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 3 eieren
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat

Instructies
 

  • Snijd de courgette & prei in stukken. Stoof beide aan in een goeie scheut olijfolie tot ze de helft van hun volume overhouden. Kruid royaal met peper & zout.
  • Meng de ricotta, eieren, room & Parmezaanse kaas. Kruid bij met peper, zout & nootmuskaat.
  • Voeg de groenten en het ricottamengsel samen en roer goed door.
  • Bedek een ronde bakvorm met bakpapier en leg daarop het kruimeldeeg. Snijd weg wat over de randen heen komt & prik gaatjes in de bodem van het deeg met een vork.
  • Stort het volledige mengsel uit in de bakvorm. Bak voor 45 à 60 minuten in een voorverwarmde oven op 200° C.