Verhit een ruime pan met olijfolie. Breng ondertussen ook in een kookpot een ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook.
olijfolie, zout
Snipper de knoflook fijn en stoof aan in de olijfolie samen met de chiliflakes. Laat enkele minuten op een zacht vuurtje sudderen.
4 tenen knoflook, 2 el chiliflakes
Voeg nadien de tomatenblokjes erbij en roer door. Kruid bij met wat zout en laat nog een 20-tal minuten pruttelen met deksel. Roer af en toe door.
500 g tomatenblokjes, zout
Kook de penne al dente zoals aangegeven op de verpakking. Schep de pasta uit het water met een schuimspaan en voeg bij de saus. Indien de saus te veel is ingedikt, mag je er nog een lepel kookvocht bijvoegen.
500 g Penne
Zet het vuur uit en meng er de peterselie onder. Indien gewenst kan je deze pasta ook afwerken met gemalen pecorino.
peterselie