Ga terug
+ servings
Appeltaart uit Umbria
Voorbereiding 20 minuten
Koken 1 uur
Totaal 1 uur 20 minuten
Gang Breakfast, Dessert, Snack
Keuken Italian
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 5 Jonagold appels
  • 1 peer
  • 3 eieren
  • 150 g rozijnen
  • 150 g boter
  • 1 snuifje zout
  • 6 el patisseriebloem
  • 6 el kristalsuiker
  • 15 g bakpoeder
  • 1 scheutje melk
  • kaneelpoeder

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170°C en laat de rozijnen weken in heet water.
  • Schil ondertussen de appelen en de peer en snijd in blokjes.
  • Smelt de boter au bain marie en roer en geleidelijk aan de bloem en de suiker onder. Van zodra alles is opgelost, haal je het van het vuur en meng je de eieren er één voor één door.
  • Giet de rozijnen af en duw al het overtollige water eruit. Meng ze onder het ei-botermengsel. Voeg de appel- en peerblokjes erbij en breng op smaak met een snuifje zout en wat kaneel.
  • Doe een scheutje melk in een kommetje en roer er de bakpoeder onder. Giet dit bij het mengsel en stort uit in een met bakpapier beklede bakvorm.
  • Plaats in de oven voor 1 uur.