Ga terug
–+ servings
Calamari alla Messinese
Koken 30 minuten
Totaal 30 minuten
Gang Lunch, Main Course
Keuken Italian
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg inktvis tubes
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 blikje ansjovis
  • 4 kleine chilipepers
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 bot peterselie
  • 500 g calamarata of paccheri pasta
  • olijfolie
  • zout

Instructies
 

  • Snijd de peterselie, de chilipeper, de knoflook en de ansjovis fijn. Stoof aan in een ruime pan met olijfolie.
  • Snijd ondertussen de inktvistubes in ringen en stoof aan bij de smaakmakers. Doe het blikje tomatenpuree erbij en laat even aanbakken.
  • Overgiet de inktvis met de tomatenblokjes en laat sudderen. Breng op smaak met zout.
  • Breng ondertussen een ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook en kook de pasta al dente. Meng de pasta door de inktvis en werk af met wat verse peterselie.