Ga terug
–+ servings
Focaccia met rozemarijn en zeezout
Voorbereiding 15 minuten
Koken 20 minuten
Rusttijd 3 uur
Totaal 3 uur 35 minuten
Gang Lunch, Main Course, Snack
Keuken Italian
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 g bloem tipo 00
  • 1,5 tl droge gist
  • 1 tl zout
  • 4 tl olijfolie
  • 1,5 dl lauw water
  • rozemarijn
  • grof zeezout

Instructies
 

  • Meng de bloem, gist, zout en olijfolie. Zorg dat het zout en de gist elkaar niet raken als je ze in de kom giet.
  • Meng bij de massa 1,5 dl warm water van 37 graden en kneed alles tot een soepel deeg.
  • Bedek de randen van een grote kom met olijfolie en laat daar het deeg 2 uur in rusten. Overdek je deeg met een licht vochtige handdoek.
  • Kneed je deeg opnieuw en stretch het tot je er een bakplaat mee kan bedekken. Laat opnieuw 1 uur rusten.
  • Dip je vingers in olijfolie en druk zacht putjes in het gerezen deeg. Gebruik voldoende olijfolie! Besprenkel de focaccia daarna rijkelijk met zout en rozemarijn.
  • Bak 20 minuten op 220 graden en genieten maar.