15 plaatsen om professionele foto’s te gebruiken

Koe in weide

Een echte chef gebruikt zijn vlees tot op het bot. Je koopt toch geen volledige koe om dan enkel de filet pur over te houden? Hetzelfde geldt bij wat je doet met professionele foto’s.

Jij bepaalt wat je uitstraalt

Het feit dat je deze blog leest, betekent dat je ergens wel weet dat professionele foto’s heel wat voordelen hebben voor je zaak. Je straalt professionaliteit uit en je eten ziet eruit zoals het smaakt: heerlijk.

Maar veel horeca-uitbaters waar ik al mee sprak gebruiken slechts een klein deeltje van het potentieel dat professionele foto’s te bieden heeft. Ze plaatsen ze op hun website en daar blijft het bij. 

Waar gebruik je professionele foto’s?

Zo jammer! Er zijn nog tal van andere mogelijkheden om de professionele foto’s die je liet nemen, te laten schitteren in en rond jouw zaak. Hieronder vind je alvast een inspiratielijst met mogelijkheden waar je jouw professionele foto’s kan inzetten:

 1. Gebruik de foto’s bij berichten die je plaatst op Facebook

 2. Laat een foto van jou of je personeel uitprinten en hang hem op in je zaak (Geloof me: ze zullen fier zijn om mee het uithangbord van je zaak te zijn)

 3. Plaats enkele foto’s van jou en je team bij een vacature die je promoot om potentiële werknemers te overtuigen om bij jou aan de slag te gaan

 4. Druk een foto af en geef hem in een mooi kader als verjaardagscadeau aan iemand uit je team

 5. Gebruik een foto van een gerecht als achtergrond van een Instagram-story

 6. Toon je Instagram-volgers een blik achter de schermen in jouw keuken door een foto te plaatsen op Instagram

 7. Gebruik je foto in een Facebook advertentie om je nieuwste themamenu te promoten

 8. Claim je officiële TripAdvisor account en upload daar professionele foto’s van je zaak (zodat deze bovenaan komen in plaats van de foto’s die je klanten zelf uploaden)

 9. Maak een Google My Business-account aan en upload je foto’s

 10. Gebruik een leuke foto van jou en je partner in je zaak als achtergrond op je smartphone

 11. Maak visitekaartjes van je zaak met een leuke foto die in het oog springt

 12. Deel foto’s van je gerechten op Pinterest en laat het linken naar jouw website (tip: professionele, visueel aantrekkelijke foto’s scoren daar heel goed!)

 13. Laat een promotieflyer maken met smaakmakende foto’s die je laat verspreiden bij jou in de buurt

 14. Gebruik een foto van jou in je e-mailhandtekening (zo creëer je een persoonlijkere connectie met de mensen waarmee je e-mailt)

 15. Gebruik een professionele foto als omslagfoto van je Facebook-pagina (en verander dan ook meteen je profielfoto naar een foto van jij als zaakvoerder in plaats van het logo van je zaak, mensen kopen van mensen, niet van logo’s en ondernemingen)

Zo! Met deze inspiratielijst kom je al een heel eind verder. 

Beschik je nog niet over professionele foto’s maar besef je dat het hoog tijd wordt om daar verandering in te brengen? Klik dan op de knop hieronder, vraag de Op Mijn Talloor prijsbrochure aan en contacteer ons om een datum vast te leggen wanneer we bij jou langskomen!