Piekfijn Piepkuiken

Ingrediënten (2 personen):

  • 2 piepkuikens
  • 1 dl gevogeltefond
  • kippenkruiden
  • peper & zout
  • klontje boter
  • 1 pak gekleurde wortelen
  • 1 ajuin
  • olijfolie
  • aceto balsamico
  • verse tijm
  • paprikapoeder

Bereidingswijze:

Kruid de piepkuikens royaal met peper, zout en kippenkruiden. Smelt een klontje boter in een pan en bak de piepkuikens goudbruin.

Leg de piepkuikens in een ovenschaal en overgiet met gevogeltefond. Plaats 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. Na 20 minuten even uit de oven halen en opnieuw bevochtigen met braadjus.

Schil de gekleurde wortelen en snijd ze in grove stukken. Snijd ook de ajuin in grove stukken. Leg de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat en overgiet met olijfolie en aceto balsamico. Kruid af met verse tijm, paprikapoeder peper & zout. Plaats voor 25 minuten bij het piepkuiken in de oven.

Smakelijk!

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Fan van de Italiaanse keuken?

We got you covered!

Op Mijn Talloor organiseert regelmatig Italiaanse kookworkshops in en rond Gent waarbij je o.a. leert om zelf pasta te maken.

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩