Fenomenale Flammkuchen

Flammkuchen Op Mijn Talloor

Ingrediënten (voor 1 bakplaat):

  • 250g patisseriebloem
  • 6g droge gist
  • 120 ml water
  • 1/2 ei
  • 250g zure room
  • 200g gerookte spekblokjes
  • 200g gemalen kaas
  • 1 ajuin
  • 2 aardappelen
  • 1/2 citroen
  • 1 kl olijfolie
  • oregano

Bereidingswijze:

Meng de gist in het water samen met de bloem, olijfolie, ei en zout. Je kan dit kneden in een keukenrobot of met de hand. Blijf goed kneden tot het deeg een mooi stevig geheel wordt. Leg de bol deeg in een ingevette kom, dek het af met een handdoek en laat een uur rijzen.

Snijd de aardappel in kleine blokjes en kook deze 5 minuten in gezouten water. Snijd intussen ook de ajuin in fijne ringen.

Meng de zure room los met het sap van een halve citroen en met peper en zout.

Zet de oven zo hoog mogelijk (bij mijn oven is dit 260 graden) en leg een bakmatje op de ovenplaat.

Van zodra het deeg gerezen is, bebloem je het werkblad. Rol hierop het gerezen deeg uit tot een dunne rechthoek en leg deze op de bakplaat.

Smeer een laag zure room op de het deeg, maar hou de rand vrij. Leg hierop de ajuin, de aardappel en het spek. Stooi er de geraspte kaas over en werk af met peper en oregano.

Bak 8 minuten af in de hete oven. Snijd in stukken en smullen maar!

Culinaire groetjes,

Elisa & Davy

Volg Op Mijn Talloor op Instagram en ontdek als eerste de nieuwste recepten