Betoverende Blini’s

Blini's food fotografie Op Mijn Talloor

Deze blini’s ontdekte ik in het boek van Sandra Bekkari. Deze lichte en snelle lunch combineer je tot in het oneindige door de vele mogelijkheden aan toppings.

Zalm, carpaccio, garnalen, kruidenkaas, … Alles kan! We gebruikten sneetjes rosbief, parmezaanse kaas, rucola en geroosterde pijnboompitjes voor deze versie. Dresseer alles op een mooie plank en geniet van een gevarieerden en leuke lunch.

Aan tafel!

Havermoutblini’s met toppings naar keuze
Voorbereiding 5 min
Koken 15 min
Resting time 15 min
Totaal 35 min
Gang Lunch
Keuken French
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • Blender
  • Antikleefpan

Ingrediënten
  

  • 2 eieren
  • 400 g platte kaas
  • 180 g havervlokken
  • 2 tl bakpoeder
  • peper
  • zout
  • 1 scheut olijfolie

Toppings

  • rosbief
  • zalm
  • parmezaanse kaas
  • kruidenkaas
  • pijnboompitten
  • rucola

Instructies
 

  • Meng de eieren met de platte kaas
  • Mix de havervlokken in de blender samen met het bakpoeder en een snuifje peper en zout
  • Meng het droge geheel samen met het eiermengsel en laat het een kwartier rusten
  • Neem een antikleefpan, verhit een scheutje olijfolie en verhit de pan op een matig vuur. Bak de blini's één minuut aan elke kant. Opgelet: ze verbranden snel!
  • Beleg je versgebakken havermoutblini's met je favoriete toppings.

Culinaire groetjes,

Elisa & Davy

Volg Op Mijn Talloor op Instagram en ontdek als eerste de nieuwste recepten