Deze blini’s ontdekte ik in het boek van Sandra Bekkari. Deze lichte en snelle lunch combineer je tot in het oneindige door de vele mogelijkheden aan toppings.
Zalm, carpaccio, garnalen, kruidenkaas, … Alles kan! We gebruikten sneetjes rosbief, parmezaanse kaas, rucola en geroosterde pijnboompitjes voor deze versie. Dresseer alles op een mooie plank en geniet van een gevarieerden en leuke lunch.
Aan tafel!
Voorbereiding 5 min
Koken 15 min
Resting time 15 min
Totaal 35 min
Gang Lunch
Keuken French
Porties 4 personen
Benodigdheden
- Blender
- Antikleefpan
Ingrediënten
- 2 eieren
- 400 g platte kaas
- 180 g havervlokken
- 2 tl bakpoeder
- peper
- zout
- 1 scheut olijfolie
Toppings
- rosbief
- zalm
- parmezaanse kaas
- kruidenkaas
- pijnboompitten
- rucola
Instructies
- Meng de eieren met de platte kaas
- Mix de havervlokken in de blender samen met het bakpoeder en een snuifje peper en zout
- Meng het droge geheel samen met het eiermengsel en laat het een kwartier rusten
- Neem een antikleefpan, verhit een scheutje olijfolie en verhit de pan op een matig vuur. Bak de blini's één minuut aan elke kant. Opgelet: ze verbranden snel!
- Beleg je versgebakken havermoutblini's met je favoriete toppings.